Mamy nadzieję już wkrótce rozpocząć realizację kolejnego autorskiego projektu – II edycji konkursu edukacyjnego dla dzieci pobierających naukę w przyszpitalnych oddziałach szkolnych oraz specjalnych placówkach oświaty. Wszystkich zainteresowanych udziałem bądź wsparciem konkursu zapraszamy do kontaktu.

profiloweDruga edycja konkursu zostanie zrealizowana pod hasłem „Kto ratuje pszczoły, ten ma świat wesoły”, którego celem będzie kształtowanie i promowanie właściwych postaw proekologicznych wśród dzieci związanych z szeroko pojętą ochroną pszczół i różnorodności biologicznej. Udział w konkursie umożliwi wspieranie kreatywności dzieci w różnych formach aktywności plastycznej w myśl zasady, którą kieruje się Fundacja CIK, nauka poprzez zabawę.

Projekt jest kierowany do dzieci przewlekle chorych, które z racji na swoje schorzenia stanowią jedną z najbardziej wykluczonych grup społecznych w kraju oraz do nauczycieli, którzy stanowią dla nich w tych najtrudniejszych chwilach ogromne wsparcie, motywując do pracy i zachęcając do rozwijania swoich pasji i umiejętności.

Więcej informacji już wkrótce!